Teodorovici: Obiectivul României este de a contribui la avansarea rapidă a viitorul buget al UE

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a discutat, marţi, cu reprezentanţi ai Parlamentului European despre priorităţile României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene (UE) şi despre viitorul Cadru Financiar Multianual al UE (CFM), respectiv bugetul Uniunii pentru 2021-2027.

506 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: Obiectivul României este de a contribui la avansarea rapidă a viitorul buget al UE

Teodorovici: Obiectivul României este de a contribui la avansarea rapidă a viitorul buget al UE

Eugen Teodorovici, s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, în marja reuniunii Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN) cu mai mulţi oficiali ai Parlamentului European, potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

În discuţia cu Roberto Gualtieri, preşedintele Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European, demnitarul român a subliniat obiectivul României de a contribui la avansarea rapidă a dosarului privind viitorul CFM, dar şi la promovarea unui pachet privind Uniunea Economică şi Monetară (UEM) şi Uniunea Bancară, care să ţină cont, în acelaşi timp, de interesele statelor euro şi non-euro.

De asemenea, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Comisiei de bugete, Jean Arthuis, oficialul român a discutat despre obiectivul României de a asigura, din poziţia de Preşedinţie a Consiliului UE, o avansare rapidă a negocierilor privind viitorul CFM, în cooperare cu Parlamentul European. Ministrul român al Finanţelor a subliniat şi intenţia României de a facilita adoptarea liniilor directoare privind bugetul UE pentru anul 2020, la reuniunea ECOFIN din februarie 2019.

În cadrul întrevederii cu Caroline Nagtegaal, raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sprijin pentru Reforme, ministrul român al Finanţelor a discutat despre asigurarea tratamentului egal între statele membre şi a subliniat, în privinţa propunerilor pentru aprofundarea UEM, în următorul CFM, că programele InvestEU şi cel privind Sprijinul pentru Reforme Structurale sunt prioritare pe agenda Preşedinţiei Consiliului UE, care este asigurată de România, în primul semestru al anului viitor.

În context, ministrul român a reiterat poziţia de susţinere a Facilităţii pentru Convergenţă, care ar ajuta statele non-euro în procesul de aderare la zona euro, cu condiţia ca acest instrument să nu genereze bariere suplimentare în procesul aderării la euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici