Teodorovici: Veniturile bugetare au crescut cu 22 de miliarde de lei în primele opt luni/ Datoria publică nu va depăşi 35% din PIB

Veniturile bugetare au crescut în primele 8 luni ale anului la 182,4 miliarde lei, cu 22 de miliarde mai mult decât cele realizate în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat duminică, la Antena 3, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

243 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: Veniturile bugetare au crescut cu 22 de miliarde de lei în primele opt luni/ Datoria publică nu va depăşi 35% din PIB

Teodorovici: Veniturile bugetare au crescut cu 22 de miliarde de lei în primele opt luni

Creşterea, spune ministerul, este urmarea măsurilor luate în ultima perioadă, iar banii au mers în economie, pentru sprijinirea mediului privat şi pentru scheme de finanţare.

Trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat a dus la creşterea încasărilor cu 38%, de la 45,4 miliarde lei la 63,8 miliarde lei, sumele obţinute în plus făcând posibilă înjumătăţirea deficitului din sistemul de pensii, de la 8,8 miliarde lei în august 2017 la 4,3 miliarde lei în august 2018.

În context, ministrul a dat asigurări că vor exista bani pentru creşterea pensiilor conform legii, impactul cel mai mare fiind în perioada 2012 – 2022.

Pentru aceasta, „economia trebuie să meargă”, a subliniat Teodorovici.

Teodorovici: Datoria publică nu va depăşi 35% din PIB

Datoria publică nu va depăşi nivelul planificat, de 35% din PIB, în luna august indicatorul fiind 34,7% din PIB, sub nivelul din decembrie 2017, de 35,1% din PB, a declarat duminică, la Antena 3, ministerul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Ministrul spune că România se află într-o zonă sigură, ocupând locul 4 sau 5 la nivel european în privinţa nivelului datoriei publice, şi nu s-a împrumutat mai mult decât este prevăzut în strategia Guvernului.

Teodorovici a admis faptul că pe plan european există multe state care depăşesc cu mult nivelul admis al datoriei publice, de 60% din PIB, dar Comisia Europeană nu a luat măsuri împotriva acestora. Unele state au niveluri ale datoriei publice de peste 100%, ajungând în unele cazuri la 178%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici