Care sunt cele mai performante acţiuni din indicele BET. Petrom sau BRD scădere de peste 20%

  • TeraPlast Bistriţa (TRP), Nuclearelectrica (SNN) şi Transelectrica (TEL) au fost cele mai performante acţiuni bursiere în primele şapte luni ale anului 2020,
  • Acestea au avut randamente, care ţin cont şi de dividende, de 50%, 28% respectiv 12,3%, arată calculele realizate de Prime Transaction la solicitarea ZF.
  • BRD, Petrom sau Sphera Group au pierdut peste 20%
240 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai performante acţiuni din indicele BET. Petrom sau BRD scădere de peste 20%

TeraPlast, Nuclearelectrica şi Transelectrica sunt cele mai performante acţiuni din indicele BET

TeraPlast Bistriţa (TRP), Nuclearelectrica (SNN) şi Transelectrica (TEL) au fost cele mai performante acţiuni bursiere în primele şapte luni ale anului 2020, cu randamente, care ţin cont şi de dividende, de 50%, 28% respectiv 12,3%, arată calculele realizate de Prime Transaction la solicitarea ZF.

La polul opus, respectiv acţiunile din BET care au înregistrat cele mai mari deprecieri de la începutul anului şi până la ultima şedinţă de tranzacţionare din iulie 2020, se poziţionează BRD (minus 28%), Sphera Group (minus 26%) şi Petrom (minus 24%), arată calculele Prime Transaction.

„Cele mai slabe evoluţii continuăm să le înregistrăm în sectorul bancar (cu BRD înregistrând cea mai mare corecţie) şi sectorul de petrol şi gaze. Pe de altă parte, cea mai bună evoluţie o înregistrează TeraPlast, companie care în luna iulie a surclasat evoluţia Nuclearelecrica“, spune Alin Brendea, director general adjunct al Prime Transaction.

TeraPlast (TRP), producător de materiale de constucţii controlat de omul de afaceri Gorel Doia, s-a apreciat cu 50% de la începutul anului 2020 fiind astfel cea mai performantă acţiune din strucutra indicelui principal BET. Cea mai mare parte a creşterii a fost înregistrată pe parcursul lunii iulie, având în vedere că la final de iunie acţiunile TRP aveau un plus de 8,5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bursă,
bilanţ,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici