Teraplast va disponibiliza 43 de angajaţi

Producătorul de materiale de construcţii Teraplast Bistriţa va disponibiliza până la 13 ianuarie anul viitor 43 de angajaţi, din cei 580 de salariaţi actuali, ca parte unui proces de restructurare a personalului, care ar urma să reducă cheltuielile anuale ale companiei cu peste un milion de lei.

149 afișări
Imaginea articolului Teraplast va disponibiliza 43 de angajaţi

Teraplast va disponibiliza 43 de angajaţi

"În contextul economic actual, dar şi datorită perioadei de iarnă este necesară optimizarea fluxurilor de activitate. Prioritatea noastră în acest moment este să avem o echipă solidă şi profesionistă, care să facă faţă cu succes provocărilor anului 2009, care se anunţă unul destul de dificil. Restructurarea va fi orientată în principal înspre domeniile suport, astfel că producţia nu va fi diminuată mai mult decât în perioadele de iarnă din anii precedenţi", a declarat Florin Urîte, directorul general al Teraplast, într-un comunicat remis, marţi Bursei de Valori Bucureşti.

Persoanele care vor fi disponibilizate vor primi, în funcţie de vechimea în companie, de la unul până la 4,5 salarii compensatorii.

În cazul în care măsura ar afecta doi soţi care lucreză în companie, va fi disponibilizat soţul cu venitul cel mai mic, se mai precizează în comunicat.

Totodată, s-a avut în vedere ca disponibilizările să nu afecteze un angajat propriu dacă acesta este singurul membru de familie care obţine venituri.

Grupul Teraplast are 581 de angajaţi.

Grupul Teraplast Bistriţa include subsidiarele Teraplast, Plastsistem şi Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din România, Plastsistem produce panouri sandwich şi structuri metalice pentru construcţii comerciale şi industriale, iar Politub produce tuburi din polietilenă pentru reţelele de gaz şi apă.

Compania estimează pentru 2009 o scădere a cifrei de afaceri de 4,6%, de la valoarea de 242,1 milioane lei prognozată pentru acest an la 230,7 milioane de lei.

Compania a programat, pentru anul viitor, venituri totale de 235,7 milioane lei, cu 5,9% sub nivelul estimat pentru 2008, şi anticipează o reducere de 3,9% a cheltuielilor, de la 223,2 milioane lei la 214,4 milioane lei, reiese din bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei aprobat, joi, de acţionarii firmei.

Totodată, Teraplast a bugetat un profit net de 21,3 milioane lei, în scădere cu 3,8% faţă de câştigul de 22,1 milioane lei aşteptat pentru anul în curs.

La nivel de grup, profitul net ar putea creşte uşor, de la 27 milioane lei la 28,7 milioane lei.

Acţionarii au mai decis, joi, reducerea plafonului de investiţii cu 26,4 milioane lei, de la 89,3 milioane lei la 62,9 milioane lei (17,4 milioane de euro).

Oamenii de afaceri Dorel Goia şi Emanoil Viciu controlează 33,16% şi respectiv 20,56% din acţiunile firmei, SIF Banat-Crişana deţine 11,39% din capitalul social, iar Marley Magyarorszag 7,68%, restul titlurilor fiind împărţite de alţi acţionari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici