Termenul în care PFA-urile trebuie să aleagă o formă de activitate, extins un an

Termenul în care persoanele fizice şi asociaţiile familiale autorizate trebuie să decidă dacă vor lucra ca întreprindere, persoană fizică sau întreprindere familială, sub sancţiunea radierii, a fost extins cu un an, până la 25 aprilie 2010, deoarece numărul opţiunilor nu a depăşit un sfert din total

30 afișări
Imaginea articolului Termenul în care PFA-urile trebuie să aleagă o formă de activitate, extins un an

Termenul în care PFA-urile trebuie să aleagă o formă de activitate, extins un an

Printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în urmă cu un an, Guvernul a decis că persoanele fizice şi asociaţiile familiale autorizate pot funcţiona încă un an în baza certificatului de înregistrare emis de Oficiul Registrului Comerţului, până la 25 aprilie 2009, interval în care trebuie însă să decidă dacă vor lucra în continuare individual şi independent ca persoane fizice autorizate (PFA), ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale sau ca membri ai unei întreprinderi familiale.

Ordonanţa mai prevede că persoanele care nu şi-au exercitat dreptul de opţiune în acest termen îşi încetează activitatea şi vor fi radiate din Registrul Comerţului, din oficiu, fără nicio altă formalitate.

Printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată recent, Guvernul a decis însă să extindă acest termen cu încă un an, până la 25 aprilie 2010.

Decizia este motivată prin faptul că, până la 17 martie 2009, dintr-un total de 307.505 comercianţi care ar fi trebuit să îşi exercite dreptul de opţiune, doar 25,4% au formulat o cerere în acest sens.

Guvernul consideră că prin punerea în aplicare a măsurii de radiere din Registrul Comerţului a comercianţilor care nu au exprimat o opţiune, impactul asupra mediului de afaceri ar fi major şi arată că a decis prelungirea termenului luând în considerare şi condiţiile actuale ale crizei economico-financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici