Tesla Motors a început producţia de automobile electrice în serie

Producătorul american Tesla Motors Inc. a început, marţi, producţia de serie a unui automobil sport, denumit Tesla Roadster, propulsat exclusiv electric, care va fi fabricat în 600 de exemplare în acest an, preţul fiind de 98.950 de dolari, potrivit unui anunţ al companiei.

210 afișări
Imaginea articolului Tesla Motors a început producţia de automobile electrice în serie

Tesla Motors a început producţia de automobile electrice în serie

Tesla Roadster poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3,9 secunde, iar turaţia motorului poate depăşi 13.000 de rotaţii pe minut, faţă de 6.000-7.000 de rotaţii pe minut cât poate suporta un motor pe benzină.

Producătorul american are 900 de cereri pentru acest model, 600 dintre acestea urmând să fie acoperite în acest an, iar restul în 2009, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Darryl Siry, pentru Automotive News.

Vehiculul este asamblat la fabrica San Carlos din California şi foloseşte platforma tehnică a modelului sport Lotus Elise, căreia îi sunt ataşate 6.800 baterii pe litiu-ion.

În prima fază, uzina va produce 1-5 maşini pe săptămână, iar capacitatea maximă va fi de 100 de unităţi pe lună.

Tesla Motors Inc. are planificată pentru 2010 lansarea unui sedan cu cinci locuri. Oficialul companiei a declarat că aşteaptă o producţie de 10.000 de unităţi pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici