Tesla nevoită să reducă salariile şi să trimită angajaţi în concediu din cauza coronavirusului

Producătorul auto Tesla şi-a anunţat angajaţi că va trimite în concediu toţi lucrătorii neesenţiali şi va reduce salariile în perioada opririi fabricilor sale din SUA din cauza epidemiei de coronavirus, relatează Reuters.

318 afișări
Imaginea articolului Tesla nevoită să reducă salariile şi să trimită angajaţi în concediu din cauza coronavirusului

Tesla nevoită să reducă salariile şi să trimită angajaţi în concediu din cauza coronavirusului

Compania spune, într-un mail trimis angajaţilor, că intenţionează să reia operaţiunile normale pe 4 mai, cu excepţia unor schimbări semnificative.

Compania, care şi-a suspendat producţia la fabrica de vehicule din zona San Francisco Bay şi la fabrica de panouri solare din New York la 24 martie, a declarat în e-mail că deciziile fac parte dintr-un efort mai larg de gestionare a costurilor şi de realizare a planurilor pe termen lung.

Epidemia de coronavirus a redus cererea americană pentru autoturisme şi a forţat mai mulţi producători de automobile să-şi trimită angajaţii în concediu.

Reducerile salariale vor fi aplicate începând cu 13 aprilie şi vor rămâne în vigoare până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru.

În Statele Unite, salariile lucrătorilor vor fi reduse cu 10%, ale directorilor cu 20% şi salariile vicepreşedinţilor cu 30%. Reduceri comparabile vor fi aplicate şi în străinătate.

Decizia afectează creşterea planificată a producţiei vehiculului Model Y. Cererea pentru modelul Y este de aşteptat să fie mai mare decât pentru toate celelalte modele combinate ale Tesla, a spus Elon Musk în trecut.

Pe 20 martie, compania anunţa că are suficiente lichidităţi pentru a trece cu succes de perioada prelungită de incertitudine, cu aproximativ 6,3 miliarde de dolari în numerar la sfârşitul celui de-al treilea trimestru, înaintea unei majorari de capital de 2,3 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici