Tesla vrea să îşi transforme fabrica din Berlin în cea mai mare uzină auto din Europa

Tesla a depus o cerere de dublare a capacităţii de producţie a uzinei sale de lângă Berlin la un milion de vehicule electrice pe an.

656 afișări
Imaginea articolului Tesla vrea să îşi transforme fabrica din Berlin în cea mai mare uzină auto din Europa

Sursa foto: Twitter

De asemenea, cel mai mare producător mondial de maşini electrice pe baterii vrea ca uzina, situată la aproximativ 30 de kilometri sud-est de capitala germană, să producă mai multe celule de baterii.
 
Dacă planurile vor fi aprobate, fabrica Gigafactory a Tesla va putea produce o capacitate de stocare a bateriilor de 100 de gigawaţi-oră pe an, faţă de 50 de gigawaţi-oră în prezent, potrivit cererii publicate miercuri de autorităţile de mediu ale ţării.
 
Extinderea înseamnă că fabrica Tesla, care a livrat primul său vehicul în luna martie a anului trecut, ar depăşi uzina Volkswagen din oraşul german Wolfsburg, relatează CNN.
 
De asemenea, această extindere ar putea face ca cel mai mare producător auto european să avanseze în competiţia cu Tesla pentru o cotă mai mare din piaţa globală a vehiculelor electrice. Volkswagen a vândut anul trecut 572.000 de maşini electrice, cu mult în urma celor 1,31 milioane de livrări ale Tesla. 
 
Miercuri, Tesla a raportat o creştere surprinzător de mare a profitului în cel de-al doilea trimestru, determinată de un salt de 83% al numărului de vehicule vândute. Aceasta a prognozat că va vinde în total 1,8 milioane de vehicule în acest an.
 
Cea mai mare fabrică Tesla din afara Statelor Unite se află în Shanghai. În 2022, mai mult de jumătate din vehiculele livrate de Tesla au fost fabricate în China.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici