Timiş: Aproape 1.900 de oameni vor fi disponibilizaţi

Aproape 1.900 de salariaţi din Timiş vor fi disponibilizaţi, până în luna august, cele mai multe concedieri urmând să fie făcute de compania Delphi Packard România, care deţine o fabrică în localitatea Sânnicolau Mare, şi de Flextronics, potrivit Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

47 afișări
Imaginea articolului Timiş: Aproape 1.900 de oameni vor fi disponibilizaţi

Timiş: Aproape 1.900 de oameni vor fi disponibilizaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, cele mai multe disponibilizări, peste 720, au fost anunţate de compania Delphi Packard România, care deţine o fabrică în localitatea Sânnicolau Mare, 344 de angajaţi ai acestei firme urmând să îşi piardă locul de muncă în această lună, iar alţi 380, în luna iulie. Aceştia reprezintă aproape zece procente din totalul angajaţilor acestei companii.

Aproape 640 de persoane vor fi concediate, până în luna august, şi de la Flextronics, o altă societate care se ocupă cu fabricarea echipamentelor electronice, cu sediul în Timişoara.

Restul celor care vor fi disponibilizaţi activează în domenii precum fabricarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte, construcţii şi jocuri de noroc - un cazino din Timişoara anunţând concedierea a aproape 50 de angajaţi în luna iunie, adică jumătate din totalul salariaţilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Timiş, Adrian Unguraş, de la începutul anului şi până în luna iunie au intrat în evidenţele instituţiei un număr de 11.688 de persoane care au ajuns în şomaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici