Topul celor mai ieftine maşini exotice

Decapotabile, sportive sau de teren, maşinile exotice par că şi-au găsit locul lor pe piaţa auto, chiar dacă vânzările de maşini s-au prăbuşit la mai puţin de jumătate în ultimul an. Care sunt cele mai ieftine şi cât de mult contează preţul pentru clienţii unor astfel de maşini?

44 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai ieftine maşini exotice

Topul celor mai ieftine maşini exotice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De la decapotabile şi până la versiuni sportive sau vehicule de teren, maşinile care ies din tipare reprezintă pentru dealerii auto una dintre cele mai bune modalităţi de a-şi promova imaginea. Chiar dacă aceste categorii nu reprezintă, cel puţin în cazul cabrioletelor şi al versiunilor sportive, cote de piaţă importante în totalul vânzărilor, plusul de imagine pentru o marcă de volum precum Volkswagen sau Renault este foarte important şi se traduce într-un interes mai mare pentru maşinile din segmentele tradiţionale, conform analiştilor.

Eos, primul coupé-cabriolet al Volkswagen şi ocupantul celor mai ieftine decapotabile noi, aducea în anul 2007 vânzări de circa 400 de unităţi, adică mai puţin de 2% din totalul maşinilor pe care marca germană le comercializa în acel an. Un an mai târziu, vânzările Eos scădeau la 300 de unităţi, pentru ca în anul 2009, odată cu prăbuşirea pieţei, Eos să ajungă la 120 de unităţi.

Citiţi mai multe despre cele mai ieftine decapotabile, maşini sportive şi SUV-uri pe www.businessmagazin.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici