Toshiba este nevoită să amâne vânzarea cu 18 miliarde de dolari a unităţii de cipuri

Toshiba Corp a anunţat vineri că nu îşi va putea vinde unitatea de cipuri până la sfarsitul lunii martie, deoarece nu a primit aprobarea antimonopol din partea Chinei, însă nu doreşte să retragă oferta, urmărind finalizarea acordului cât mai curând posibil, relatează Reuters.

186 afișări
Imaginea articolului Toshiba este nevoită să amâne vânzarea cu 18 miliarde de dolari a unităţii de cipuri

Toshiba este nevoită să amâne vânzarea cu 18 miliarde de dolari a unităţii de cipuri

Nerespectarea termenului limită oferă companiei Toshiba posibilitatea de a ieşi din vânzarea celui de-al doilea producător mondial de cipuri cu memorie NAND, fără penalităţi - o mişcare pe care unii investitori i-au cerut să o ia în considerare, însă compania a afirmat că nu se retrage din vânzarea producătorului, urmărind finalizarea acordului cât mai curând posibil.

Toshiba a convenit anul trecut să vândă unitatea de cipuri de memorie unui consorţiu condus de firma americană Bain Capital.

Unii acţionari activi se opun vânzării, spunând că preţul de 18 miliarde de dolari subevaluează afacerea şi că Toshiba ar trebui să renegocieze cu grupul Bain sau să ia în considerare o ofertă publică iniţială.

Potrivit Bloomberg, Toshiba - care a inventat tehnologia cu chip NAND - a pus afacerea pe blocul de licitaţii în 2017, încercând să repare un bilanţ cu pierderi de miliarde de dolari. Pierderile au legătură cu acordul realizat de subsidiara din Statele Unite, Westinghouse Electric, în momentul în care a cumpărat afacerea din domeniul nuclear care vizează construcţii şi servicii, Chicago Bridge & Iron, în 2015.

În cazul în care acordul Bain se destramă, Toshiba are cel puţin trei opţiuni: să renegocieze termenii (eventual la un preţ mai ridicat), să lanseze oferta publică sau să păstreze divizia. Afacerea cu cipuri generează în prezent cea mai mare parte a profitului companiei, iar Toshiba se luptă să dezvolte alte afaceri de bază, cum ar fi infrastructura socială.

În septembrie 2017, Toshiba Corp a anunţat că a semnat un acord în valoare de 18 miliarde de dolari pentru vânzarea unităţii de cipuri către consorţiul condus de compania de investiţii Bain Capital, care cuprinde firme de tehnologie precum Apple şi Dell, potrivit CNBC.

Toshiba este al doilea cel mai mare producător de cipuri de memorie NAND, după Samsung.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici