Tot mai mulţi români cedează maşinile cumpărate în leasing

Tot mai mulţi români cedează maşinile cumpărate către companiile de leasing, iar dacă numărul cazurilor de neplată va creşte şi în sectorul de creditare, atunci acest lucru va afecta tot populaţia, întrucât banca este doar un intermediar, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

102 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi români cedează maşinile cumpărate în leasing

Tot mai mulţi români cedează maşinile cumpărate în leasing

Guvernatorul Băncii Naţionale a României a afirmat, în cadrul unei conferinţe organizate la Cluj-Napoca, că fluxurile de capital din exterior au devenit "mai puţin generoase", dar că nu au existat retrageri la nivelul băncilor comerciale, ci de exemplu pe segmentul societăţilor de leasing.

"Tot mai multe persoane se întorc la societatea de leasing şi cedează automobilul. Nu ştiu cum este la Cluj, dar în Bucureşti parcurile de maşini s-au umplut de maşini fiţoase în leasing", a spus Isărescu.

Referitor la sectorul de creditare, Isărescu a spus că nu există un singur element în ceea ce priveşte relaxarea creditării.

"Dacă cineva vrea credit şi nu prezintă nici un venit, atunci...epoca asta e complet stinsă. (...) Vreau să spulber speranţa unei deblocări pe această bază nesănătoasă. Nu o să mai avem ce a existat anul trecut în vară", a explicat guvernatorul băncii centrale.

El a atras atenţia că banca este doar intermediarul unui credit şi că dacă va exista o creştere a gradului de neplată, atunci vor exista costuri plătite tot de populaţie.

"Un credit este un credit. Nu are nici în clin nici în mânecă cu o donaţie, un ajutor social. Este plăcut când iei un credit şi neplăcut când trebuie să îl dai înapoi", a menţionat Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici