Toyota ar putea recurge la disponibilizări în America de Nord

Cea mai mare criză de pe piaţa auto de la începutul anilor '90 de ani ar putea forţa constructorul auto Toyota să renunţe, pentru prima dată în ultimii 24 de ani, la o parte din angajaţii din America de Nord, potrivit Bloomberg.

18 afișări
Imaginea articolului Toyota ar putea recurge la disponibilizări în America de Nord

Toyota ar putea recurge la disponibilizări în America de Nord

"Dacă vânzările nu-şi vor reveni până în semestrul al doilea al 2008, probabil că vor recurge la disponibilizări", a declarat Haig Stoddard, analist la Global Insight.

Toyota a rămas fără opţiuni pentru a reduce cheltuielile, după ce a suspendat producţia la uzinele din Mississippi şi Texas şi a anunţat că va închide alte fabrici în luna ianuarie.

Constructorul auto a avut o pierdere în America de Nord de 34,6 miliarde de yeni în primul semestru, singura din ultimii 71 de ani, şi a redus producţia cu 30% până la 20 decembrie, din cauza declinului cererii. În noiembrie, în SUA, compania a înregistrat prima scădere a cererii din 1995, de 13%.

Toyota are 30.000 de angajaţi în America de Nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici