Toyota România recheamă 11.835 de vehicule cu posibile defecţiuni la acceleraţie

Toyota România va rechema în service 11.835 de vehicule posibil afectate de o defecţiune la pedala de acceleraţie, iar costurile verificărilor vor fi suportate de către companie, a anunţat, marţi, reprezentantul mărcii pe plan local, precizând că verificările vor fi finalizate în 60 de zile.

103 afișări
Imaginea articolului Toyota România recheamă 11.835 de vehicule cu posibile defecţiuni la acceleraţie

Toyota România recheamă 11.835 de vehicule cu posibile defecţiuni la acceleraţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vânzările Toyota România nu vor fi afectate de campania de rechemare în service, directorul general al companiei, George Kyriazis.

Compania a revenit asupra numărului de maşini afectate de decizia privind efectuarea verificărilor.

Anterior în cursul zilei de marţi, Toyota România a anunţat că va rechema în service 12.500 de vehicule posibil afectate de o defecţiune la pedala de acceleraţie, iar costurile verificărilor vor fi suportate de către companie.

Posesorii vehiculelor vor primi scrisori de informare de la dealerii Toyota de la care şi-au achizionat maşina, prin care vor fi invitaţi pentru programări în service.

Verificarea unei maşini va dura aproximativ 30 de minute, conform companiei.

Campania de rechemare este o măsură preventivă ce are ca scop verificarea tuturor vehiculelor indicate de către Toyota Motor Europe, chiar dacă posesorii maşinilor nu au identificat nicio problemă la nivelul pedalei de acceleraţie, se arată într-un comunicat al Toyota România.

În România, ca şi în restul Europei, nu a avut loc niciun accident cauzat de eventuale disfuncţionalităţi la nivelul pedalei de acceleraţie.

Reprezentanţii mărcii japoneze afirmă că la modelele incluse în acţiunea de recall există posibilitatea ca pedala de acceleraţie să ramână blocată mecanic într-o poziţie parţial apasată sau să revină lent la poziţia normală.

Procedura de remediere dezvoltată de inginerii Toyota include instalarea unei placuţe de oţel în ansamblul pedalei de acceleraţie, menită să creeze un spaţiu ce reduce frecarea din interiorul mecanismului.

Vânzările Toyota au scăzut anul trecut 60%, la 3.996 unităţi.

Începând cu toamna anului trecut, Toyota a rechemat pentru reparaţii peste opt milioane de automobile în mai multe regiuni ale lumii, din cauza unor defecte la pedala de acceleraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici