Toyota va rechema pentru reparaţii peste 100.000 de autoturisme Prius

Toyota a anunţat miercuri că va rechema peste 100.000 de autoturisme Prius din prima generaţie, care circulă în principal în Japonia şi Statele Unite, pentru a remedia defecte ale sistemului de direcţie şi cutiei de viteze.

274 afișări
Imaginea articolului Toyota va rechema pentru reparaţii peste 100.000 de autoturisme Prius

Toyota va rechema pentru reparaţii peste 100.000 de autoturisme Prius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura afectează toate modelele Prius din prima generaţie, lansată în 1997. În Japonia sunt vizate peste 47.000 de autoturisme, iar în SUA 52.000 de unităţi. Restul automobilelor vizate, până la totalul de 105.784, au fost comercializate în Marea Britanie şi Germania.

Toyota a extins în luna mai gama Prius cu lansarea modelului Prius Alpha, în două versiuni, de cinci locuri pentru pasageri aşezate pe două rânduri, sau şapte locuri pe trei rânduri.

Compania japoneză vrea să vândă cel puţin un milion de automobile hibrid la nivel global până în 2015.

Imaginea Toyota a fost grav afectată în ultimii ani de campaniile masive de rechemare a autoturismelor pentru remedierea unor defecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici