Toyota verifică 240.000 de automobile Prius pentru o posibilă defecţiune la frâne

Toyota a chemat pentru verificări 242.000 de automobile Prius din întreaga lume, suspectate că ar putea avea defecţiuni la frâne.

110 afișări
Imaginea articolului Toyota verifică 240.000 de automobile Prius pentru o posibilă defecţiune la frâne

Toyota verifică 240.000 de automobile Prius pentru o posibilă defecţiune la frâne (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Compania a precizat că a primit reclamaţii de la 93 de clienţi şi că nu a fost raportat niciun accident cauzat de posibilul defect, potrivit The Guardian.

Clienţii afectaţi vor fi contactaţi de companie în următoarea perioadă, iar piesele defecte vor fi înlocuite rapid.

Decizia vizează automobile Prius din cea de-a treia generaţie, fabricate în perioada martie - octombrie 2009.

Un purtător de cuvânt al Toyota a declarat că automobilele vizate pot înregistra distanţe mai lungi de frânare.

"Conducătorul auto poate afla dacă are această problemă urmărind lumina de avertisment de pe bord. În această situaţie, automobilul nu ar mai trebui utilizat, iar proprietarii ar trebui să anunţe cel mai apropiat centru Toyota", se arată într-un comunicat al companiei.

Rechemarea vizează 117.000 de modele Prius aflate în circulaţie în Japonia, 91.000 în America de Nord, 30.000 în Europa şi 3.000 în regiunea Asia-Pacific.

Toyota a vândut 3,6 milioane de autoturisme Prius la nivel mondial. Modelul a fost introdus în decembrie 1997.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici