Managerul Grupului Transavia, Ioan Popa, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că societatea şi-a programat, la începutul lui 2011, investiţii de zece milioane de euro, însă volumul acestora ar putea ajunge la finele anului la circa 13 milioane de euro, investiţiile fiind axate în principal pe creşterea rentabilităţii companiei.
Popa a spus că se aşteaptă ca şi cifra de afaceri a companiei să crească în acest an, la fel cum s-a întâmplat şi în 2010.
„Nu vreau să mă hazardez să dau cifre. Vreau să avem în acest an o cifră de afaceri şi un profit mai mare ca anul trecut”, a spus Popa.
Managerul Transavia a adăugat că în acest an cifra de afaceri ar putea creşte cu 10 – 15 la sută.
Grupul Transavia, societate cu capital integral românesc înfiinţată în 1991, este în momentul de faţă, potrivit declaraţiilor managerului companiei, Ioan Popa, cel mai mare producător de carne de pui din România, având o cotă de piaţă de 25 la sută.
Transavia are, în prezent, 17 ferme de pui de carne, două ferme de reproducţie, două staţii de incubaţie, două abatoare performante de industrializarea cărnii, o fabrică de nutreţuri combinate şi una dintre cele mai moderne fabrici europene de procesare a cărnii.
În 2010, compania a avut o cifră de afaceri de 423,15 milioane de lei (peste 100 de milioane de euro) şi un profit brut de 31,3 milioane de lei (aproximativ 7,5 milioane de euro).
Transavia are capacităţi de producţie în şase judeţe, având 1.364 de angajaţi şi o producţie anuală de peste 50.000 de tone de carne de pasăre şi peste 30 de milioane de ouă.