Transelectrica pregăteşte conectarea SEN cu cel al Serbiei

Compania naţională de transport al energiei electrice Transelectrica va selecta în luna iulie, prin licitaţie, firma care va elabora, în următoarele 18 luni, documentaţia pentru interconectarea sistemelor energetice ale României şi Serbiei.

25 afișări
Imaginea articolului Transelectrica pregăteşte conectarea SEN cu cel al Serbiei

Transelectrica pregăteşte conectarea SEN cu cel al Serbiei (Imagine: Mediafax Foto)

Compania va selecta, la 29 iulie, printr-o licitaţia deschisă, firma care va elabora documentaţia de proiectare pentru obţinerea avizelor şi acordurilor pentru construcţia unei linii electrice aeriene de 400 kV între România şi Serbia.

Costurile pregătirii documentaţiei se ridică la 5,7 milioane lei, cu TVA inclus (1,5 milioane euro), se arată într-un anunţ al Transelectrica.

Proiectul presupune şi trecerea la tensiunea de 400 kV a reţelei Porţile de Fier-Reşiţa-Timişoara-Sacalaz-Arad.

Strategia companiei româneşti vizează extinderea atât în state membre ale Uniunii Europene, cât şi în afara spaţiului comunitar. Transelectrica gestionează reţeaua electrică de transport, care cuprinde 77 staţii de transformare şi aproximativ 9.000 de kilometri de linii electrice de interconexiune.

Compania controlată de stat a anunţat, luna trecută, că va colabora cu holdingul austriac Verbund pentru dezvoltarea reţelelor electrice de transport în sud-estul Europei în vederea creşterii nivelelor de securitate şi alimentare cu energie.

Transportatorul de electricitate a obţinut în primul trimestru un profit net de 82,1 milioane lei (22,2 milioane euro), cu 93,7% mai mare faţă de câştigul din perioada similară a anului trecut, iar veniturile totale au avansat cu 38%, la 795 milioane lei (215,5 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici