Transferul de acţiuni prin care Ford a preluat Automobile Craiova a fost operat

Transferul de acţiuni prin care Ford a preluat un pachet de 72,4% din capitalul Automobile Craiova a fost operat miercuri seara, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) încasând suma de 57 milioane euro, a declarat pentru MEDIAFAX vicepreşedintele AVAS Laszlo Gyerko.

18 afișări
Imaginea articolului Transferul de acţiuni prin care Ford a preluat Automobile Craiova a fost operat

Transferul de acţiuni prin care Ford a preluat Automobile Craiova a fost operat (Imagine: Mediafax Foto)

Gyerko, vicepreşedintele AVAS pe probleme de valorificare şi membru al comisiei de privatizare a Automobile Craiova, a precizat că fondurile de 57 de milioane de euro - reprezentând plata acţiunilor companiei preluate de Ford - au fost transferate, miercuri seara, din contul escrow în cel al instituţiei.

În ceea ce priveşte suma de 27 de milioane de euro, considerată de Comisia Europeană ca fiind un ajutor de stat acordat ilegal companiei Automobile, vicepreşedintele AVAS a menţionat că termenul de plată nu a fost încă stabilit.

Pachetul de 72,4% din capitalul social al Automobile Craiova deţinut de stat, prin AVAS, a fost înregistrat, miercuri, în proprietatea Ford de către Depozitarul Central al Bursei de Valori Bucureşti, unde sunt tranzacţionate titlurile companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici