Transformarea sistemului energetic românesc, analizată la Mediafax Talks about Energy

Transformarea sistemului energetic românesc va fi analizată de reprezentanţi ai autorităţilor şi ai companiilor din domeniu la cea de-a doua ediţie a conferinţei Mediafax Talks about Energy, care va avea loc marţi, 17 noiembrie, de la ora 10.00, la InterContinental.

47 afișări
Imaginea articolului Transformarea sistemului energetic românesc, analizată la Mediafax Talks about Energy

Transformarea sistemului energetic românesc, analizată la Mediafax Talks about Energy

Evenimentul organizat de Mediafax îi va avea ca speakeri:

- Petru Lificiu - preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)

- Iulian Iancu - preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor şi preşedintele Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME)

- Dragoş Zachia - director de exploatare Hidroelectrica

- Nicolae Opriş - directorul Direcţiei Pieţe Regionale şi Relaţii cu Autorităţile de Reglementare din cadrul Transelectrica

- Alexandru Pătruţi - preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM)

- Iulian Antonache - director comercial Rompetrol Downstream

- Kurt Weber - director general Horvath & Partners România şi Ionuţ Purica - expert în probleme de energie şi mediu, membru al Academiei Române

Lectorii vor pune în discuţie teme precum reconfigurarea pieţei energetice odată cu înfiinţarea celor două companii naţionale şi strategiile de vânzare a pachetelor minoritare de acţiuni deţinute de stat la companiile energetice.

Stadiul discuţiilor pentru proiectul de construcţie a celei de-a doua centrale nucleare din România, proiectele de cofinanţare din fonduri structurale în domeniul energiei regenerabile şi perspectivele extinderii colaborării cu Gazprom în zona energiei electrice vor fi, de asemenea, analizate la Mediafax Talks about Energy.

Totodată, participanţii vor dezbate modalităţile de atragere a noi clienţi pentru producătorii de energie, în contextul reducerii consumului la clienţii existenţi, şi proiectele energetice regionale prioritare.

Valoarea fondurilor necesare pentru investiţiile de mediu ale termocentralelor şi asigurarea stocurilor de combustibil pentru perioada de iarnă în ipoteza unei noi crize a gazelor sunt alte teme care vor fi aduse în dezbatere de lectori.

La conferinţa organizată de Mediafax vor participa reprezentanţi ai autorităţilor şi ai Bursei de Valori Bucureşti, directori din cadrul companiilor de exploatare, transport şi distribuţie în domeniile energiei, gazului, petrolului şi ai pieţei energetice, alături de cercetători, consultanţi financiari, bancheri şi auditori.

Conferinţa are ca parteneri companiile Transelectrica şi Hidroelectrica, iar ca sponsori - Rompetrol, Enel România, Tractebel Engineering, Horvath & Partners România şi InterContinental. Evenimentul este organizat cu sprijinul The American Chamber of Commerce in Romania - AmCham şi al site-ului fonduri-structurale.ro.

Prima ediţie Mediafax Talks about Energy din acest an, desfăşurată pe 28 mai, a reunit peste 200 de participanţi, reprezentând Guvernul, organismele de reglementare din domeniu şi mediul de afaceri.

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici