Tranzacţia prin care Ford va prelua Automobile Craiova, finalizată la 21 martie

Constructorul auto american Ford va prelua Automobile Craiova la 21 martie, la ceremonia organizată la Craiova urmând să participe directorul general al Ford Europa, John Fleming, şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

19 afișări
Imaginea articolului Tranzacţia prin care Ford va prelua Automobile Craiova, finalizată la 21 martie

Tranzacţia prin care Ford va prelua Automobile Craiova, finalizată la 21 martie (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a afirmat, luni, că tranzacţia pentru fabrica de la Craiova va fi finalizată la 21 martie.

"Deocamdată nu s-a stabilit un program al evenimentului, dar la Craiova vor fi prezenţi premierul Călin Popescu Tăriceanu şi directorul pe Europa al Ford, domnul Fleming. Practic, la 21 martie se face preluarea uzinei de către Ford", a spus ministrul liberal.

Ford a încheiat anul trecut contractul pentru cumpărarea acţiunilor deţinute de stat la Automobile Craiova - reprezentând 72,4 la sută din capital - pentru 57 milioane de euro, producătorul american angajându-se la investiţii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii şi la suplimentarea numărului de angajaţi.

Surse apropiate discuţiilor au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că valabilitatea contractului de privatizare a Automobile, care expiră la 14 martie, ar putea fi prelungită cu până la 30 de zile.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, săptămâna trecută, că documentele de finalizare a privatizării vor fi semnate la sfârşitul lunii martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici