Tranzacţie de top în domeniul procesatorilor de plăţi electronice: Vantiv oferă 10 miliarde dolari pentru achiziţionarea Worldpay

Compania americană de procesare a plăţilor Vantiv a lansat o ofertă formală de cumpărarea a firmei britanice Worldpay, pentru 10 miliarde de dolari, după ce, luna trecută, companiile au anunţat înţelegerea iniţială, potrivit Reuters.

409 afișări
Imaginea articolului Tranzacţie de top în domeniul procesatorilor de plăţi electronice: Vantiv oferă 10 miliarde dolari pentru achiziţionarea Worldpay

Tranzacţie de top în domeniul procesatorilor de plăţi electronice: Vantiv oferă 10 miliarde dolari pentru achiziţionarea Worldpay

Acţionarii Vantiv vor deţine o participaţie majoritară de 57% din valoarea combinată a grupului, iar investitorii Worldpay vor deţine o cotă de 43%.

Compania va fi numită Worldpay şi va avea sediul în Cincinnati, Ohio, iar Londra va deveni sediul pentru operaţiunile internaţionale.

Vantiv va plăti 397 de penny pentru fiecare acţiune din Worlpay sau 10 miliarde de dolari (8 miliarde de lire), plus 1,69 miliarde de dolari (1,3 miliarde de lire) pentru acoperirea datoriilor.

Directorul Vantiv, Charles Drucker, va fi preşedintele companiei după fuziune.

Cele două companii combinate vor procesa aproape 1.500 de miliarde de plăţi şi 40 de miliarde de tranzacţii, folosind peste 300 de metode de plată în 146 de ţări şi în 126 de valute, cu venituri nete combinate în valoare de 3,2 miliarde de dolari.

Worldpay procesează milioane de plăţi pe zi în magazine, în mediul online şi pe telefoanele mobile. Operează peste tot în lume, dar în special pe pieţele din Marea Britanie şi Statele Unite.

Vantiv este mai mult prezentă în Statele Unite, ajutând comercianţii şi băncile să accepte plăţi cu cardul, carduri cadou şi plăţi online.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici