Tranzacţiile cu acţiunile Rompetrol nu s-au făcut pe baza informaţiilor privilegiate

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a finalizat investigaţia privind tranzacţiile realizate la bursă, în zilele de 24 şi 27 august, cu acţiunile celor trei companii din grupul Rompetrol şi consideră că operaţiunile nu au fost realizate pe baza unor informaţii privilegiate.

5 afișări
Imaginea articolului Tranzacţiile cu acţiunile Rompetrol nu s-au făcut pe baza informaţiilor privilegiate

Tranzacţile cu acţiunile Rompetrol nu s-au făcut pe baza informaţiilor privilegiate

"Din investigaţia realizată, până în acest moment nu au rezultat elemente care să conducă la confirmarea suspiciunii potrivit căreia ar fi fost efectuate tranzacţii cu acţiunile acestor emitenţi pe baza unor informaţii privilegiate", se menţionează într-un comunicat al CNVM.

CNVM a hotărât, la începutul săptămânii trecute, să analizeze toate tranzacţiile realizate vineri, 24 august, şi luni, 27 august, cu acţiunile companiilor Rompetrol Rafinare, Rompetrol Well Services şi Rompetrol SA, după ce titlurile societăţilor au crescut luni într-un interval foarte scurt, până la limita admisă de sistemul Bursei.

"Hotărârea a fost luată ca urmare a faptului că luni, 27 august, preţul acţiunilor în cauză a crescut, într-un interval extrem de scurt, de numai 20 minute., până la limita la care, dacă Bursa nu ar fi suspendat tranzacţionarea, sistemul ar fi oprit automat aceste operaţiuni. Conform Codului Bursier, art. 111 alin. 1 pct.c.), BVB poate decide suspendarea de la tranzacţionare a instrumentelor financiare, în mod excepţional, […] în scopul prevenirii folosirii unor informaţii înainte ca acestea să devină publice conform prevederilor legale în vigoare", informeaza CNVM la acel moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici