Tranzacţiile imobiliare s-au prăbuşit cu 20% într-o singură lună

Piaţa imobiliară îşi restrânge activitatea de la o lună la alta, pe măsură ce băncile acordă din ce în ce mai puţine credite, iar românii se abţin de la cumpărăturile de case şi terenuri.

16 afișări
Imaginea articolului Tranzacţiile imobiliare s-au prăbuşit cu 20% într-o singură lună

Tranzacţiile imobiliare s-au prăbuşit cu 20% într-o singură lună (Imagine: gandul.info)

În lună lună a acestui an s-au parafat cu 21% mai puţine tranzacţii imobiliare comparativ cu luna decembrie a anului trecut, potrivit datelor comunicate de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

În acelaşi interval, notarii au înscris cu 16% mai puţine ipoteci, adică în jur de 7.600, cel mai redus nivel din ultimii patru ani. Situaţia era cu totul alta în luna octombrie – când criza financiară internaţională a început să-şi facă simţită prezenţa şi în România -, la o cifră a ipotecilor de aproape 20.000. Atunci, agenţiile imobiliare au încheiat în jur de 63.000 de tranzacţii.

Citeşte mai multe despre tranzacţiile imobiliare pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici