Trei companii au asigurat în noiembrie 34% din lichiditatea de pe Piaţa Principală a BVB

Acţiunile Hidroelectrica (H2O), Banca Transilvania (TLV) şi Fondul Proprietatea (FP) au fost tranzacţionate în noiembrie pe un rulaj cumulat de peste 650 de milioane de lei, circa 34% din valoarea tuturor tranzacţiilor cu acţiuni de luna trecută pe Piaţa Principală a BVB.

552 afișări
Imaginea articolului Trei companii au asigurat în noiembrie 34% din lichiditatea de pe Piaţa Principală a BVB

Trei companii au asigurat în noiembrie 34% din lichiditatea de pe Piaţa Principală a BVB

Individual, rulajele au fost de 402,7 mil. lei, 127,5 mil. lei, respectiv 120,2 milioane de lei. Pe locurile patru şi cinci se află OMV Petrom (SNP) şi BRD SocGen (BRD), cu lichidităţi de 89 de milioane, respectiv 78,3 milioane de lei, conform ZF.

Romgaz (SNG) continuă clasamentul cu 70,7 milioane de lei, urmat de Şantierul Naval Orşova (SNO), ale cărui acţiuni au fost tranzacţionate pe 45,9 milioane de lei, conform datelor BVB. Electrica (EL) a afişat un rulaj de 39,3 milioane de lei, în timp ce Electromagnetica (ELMA) a înregistrat o lichiditate cu două milioane mai mică.

Pe locul zece se află Transport Trade Services (TTS), performerul din BET de anul acesta, cu tranzacţii de 31,8 mil. lei. Societăţile listate au avut împreună o lichiditate de peste un miliard de lei, adică 54,5% din totalul lunii trecute, respectiv 1,9 miliarde de lei pe Piaţa Principală.

Din cei zece emitenţi, opt se află în structura indicelui de referinţă BET, mai puţin Şantierul Naval Orşova şi Electromagnetica. În ultima oră de tranzacţionare de vineri, rulajul pe piaţa de acţiuni de la BVB era de 55,3 milioane de lei, dintre care 20 de milioane (adică 40% din total) erau asigurate de Electrica, Hidroelectrica şi Digi Communications (DIGI). BET a încheiat primele 11 luni din an cu un avans de 26,1%.

Evoluţia din noiembrie a fost de plus 3,2%, într-o lună în care a adus creşteri de peste 3% pentru toţi indicii bursieri locali. Segmentul principal al BVB a urcat cu 45,6% sau cu 89,9 miliarde de lei în primele 11 luni ale anului, la o capitalizare de 287,1 miliarde de lei, înregistrându-se 1,33 milioane de tranzacţii cu acţiuni în valoare de 22 de miliarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici