Trei sferturi din angajaţii combinatului Doljchim care erau în şomaj tehnic au revenit la lucru

Un număr de 450 de angajaţi de la combinatul Doljchim, din cei 609 aflaţi în şomaj tehnic, s-au întors, luni, la serviciu, directorul unităţii, Dumitru Ungureanu, spunând că societatea are comenzi suficiente pentru furnizarea de îngrăşăminte.

108 afișări
Imaginea articolului Trei sferturi din angajaţii combinatului Doljchim care erau în şomaj tehnic au revenit la lucru

Trei sferturi din angajaţii combinatului Doljchim care erau în şomaj tehnic au revenit la lucru (Imagine: infcjdolj.com)

Directorul Doljchim Craiova, Dumitru Ungureanu, a declarat, luni, că o parte din angajaţii trimişi în şomaj tehnic la începutul lunii ianuarie s-au întors la lucru, fiind începute procedurile de repornire a grupurilor pentru îngrăşăminte.

"Din cei 609 angajaţi pe care i-am avut acasă, 450 s-au întors deja la lucru, iar până în 16 februarie se vor întoarce eşalonat la serviciu până la 500 de salariaţi. S-a procedat la repornirea grupului de îngrăşăminte, respectiv uree şi amoniac, iar oamenii vor începe lucrul cam cu o săptămână înainte de programul pe care noi l-am stabilit în luna ianuarie", a declarat Dumitru Ungureanu.

Directorul Doljchim Craiova a apreciat că producţia de îngrăşăminte va fi reluată în cel mult trei zile şi că unitatea se află în "cea mai bună poziţie", comparativ cu ceilalţi producători de îngrăşăminte de pe piaţa românească, cererile către combinatul de la Craiova fiind mari.

"Reluarea producţiei de la Doljchim este în strânsă legătură cu cererile de pe piaţă. Vânzările au fost foarte bune, noi făcând livrări de îngrăşăminte cu stocul la limită. Suntem în cea mai bună poziţie comparativ cu ceilalţi producători de îngrăşăminte. Asigur că la cererea pe care o avem vom fi în producţie în februarie, martie şi începutul lunii aprilie. Să sperăm că vor fi acordate şi acele vaucere către producătorii agricoli, pentru că vor veni şi comenzile la noi”, a mai spus Dumitru Ungureanu.

La începutul lunii ianuarie, angajaţii combinatului chimic Doljchim au fost fi trimişi în şomaj tehnic urmând să primească în această perioadă 75 la sută din salariu.

Citeşte şi:

Petrom a început procesul de oprire a activităţii combinatului Doljchim

Jumătate din angajaţii de la Doljchim vor fi trimişi temporar acasă

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici