Treichl ar vrea amânarea listării BCR

Cele cinci societăţi de investiţii finanaciare au un interes limitat în privinţa listării BCR în acest moment, operaţiunea putând fi amânată până când piaţa de capital va oferi condiţii mai bune, a declarat, vineri, la Viena, Andreas Treichl, directorul general al Erste, acţionarul majoritar al BCR.

54 afișări
Imaginea articolului Treichl ar vrea amânarea listării BCR

Treichl ar vrea amânarea listării BCR (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că SIF-urile au un interes relativ limitat în acest moment să listeze BCR. Ar fi oportun dacă am aştepta până când piaţa va oferi condiţii mai bune", a răspuns Treichl, întrebat dacă au început procedurile pentru tranzacţionarea acţiunilor BCR la bursa de la Bucureşti.

El a adăugat că deşi este obligaţie asumată prin contract, nu crede că AVAS va forţa o operaţiune pe care nici acţionarii nu şi-o doresc în prezent.

Potrivit contractului de privatizare al BCR, semnat în luna decembrie 2005, acţiunile BCR vor fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, în maximum trei ani de la preluare, prin listare directă sau ofertă publică, dar participaţia Erste Bank nu va trebui să scadă sub pragul de 50% plus o acţiune din capitalul social.

Erste Bank a preluat efectiv, în toamna anului 2006, 61,88% din acţiunile BCR, pentru 3,75 miliarde de euro, de la stat, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi International Finance Corporation. Grupul austriac şi-a majorat ulterior participaţia la 69,17%, prin preluarea de acţiuni deţinute de salariaţii BCR.

O participaţie de 30,11% se află în proprietatea celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici