Tribunalul Teleorman a admis deschiderea insolvenţei pentru Tel Drum

Magistraţii Tribunalului Teleorman au admis, luni, deschiderea procedurii de insolvenţă pentru societatea Tel Drum Alexandria. Decizia magistraţilor nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2036 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Teleorman a admis deschiderea insolvenţei pentru Tel Drum

Tribunalul Teleorman a admis deschiderea insolvenţei pentru Tel Drum

Potrivit deciziei Tribunalului Teleorman, a fost dispusă deschiderea procedurii generale de insolvenţă a companiei Tel Drum Alexandria. Judecătorii au pus în vederea societăţii ca, în zece zile, să depună la dosarul de insolvenţă toate actele necesare.

Totodată, a fost fixat termen pentru data de 15 martie pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor, urmată de verificarea acestora.

În 6 aprilie, la ora 10.00, va avea loc şi prima şedinţă a creditorilor Tel Drum, fixată de instanţă.

Următorul termen în dosar este în data de 23 mai 2018.

Decizia de luni a Tribunalului Teleorman nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în şapte zile de la comunicare.

Hotărârea magistraţilor teleormăneni vine după ce, vineri, Tribunalul Bucureşti au admis cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de luare a măsurii interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice Tel Drum sau suspendarea acestor proceduri.

DNA solicitase joi Tribunalului Bucureşti luarea, pentru 60 de zile, a măsurii interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice SC Tel Drum SA sau, după caz, suspendarea acestor proceduri, potrivit instituţiei.

SC Tel Drum SA a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, pe 27 decembrie 2017.

De asemenea, potrivit DNA, într-un dosar separat aflat în faza de urmărire penală, faţă de SC Tel Drum SA s-a dispus urmărirea penală, având calitatea de suspectă pentru constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

Totodată, pe 17 ianuarie 2017 s-a adus la cunoştinţă SC Tel Drum SA, prin reprezentat calitatea de suspectă şi dispunerea măsurilor asigurătorii în cauză.

La aceeaşi dată, pe rolul Tribunalului Teleorman s-a înregistrat solicitarea debitorului Tel Drum SA Alexandria de deschidere a procedurii insolvenţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici