Trichet: Euro nu este în pericol şi rămâne o monedă credibilă

Euro nu este în pericol şi rămâne o monedă credibilă, a declarat, vineri, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

18 afișări
Imaginea articolului Trichet: Euro nu este în pericol şi rămâne o monedă credibilă

Trichet: Euro nu este în pericol şi rămâne o monedă credibilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este clar. Euro nu este în pericol. Mişcările de pe piaţă sunt întotdeauna o combinaţie între percepţia investitorilor şi influenţa speculatorilor, ca fondurile de hedging", a spus el.

Trichet a refuzat să comenteze o întrebare referitoare la o posibilă intervenţie pe piaţa valutară în sprijinul monedei europene, care a pierdut aproximativ 12% din valoare faţă de dolar de la începutul anului.

"Nu comentez niciodată referitor la intervenţii", a afirmat preşedintele BCE.

Euro s-a apreciat cu 0,8% pe parcursul zilei, până la 1,2568 dolari. La momentul publicării de către Reuters a materialului cu declaraţiile oficialului BCE, moneda europeană se tranzacţiona la 1,2548 dolari. Maximul zilei, de 1,2672 dolari a fost atins înainte de deschiderea pieţei de capital de la New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici