Trump a semnat un acord cu UE privind creşterea exporturilor de carne în spaţiul comunitar

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat vineri un acord cu Uniunea Europeană privind creşterea exporturilor americane de carne de vită în spaţiul comunitar, măsură ce indică o posibilă îmbunătăţire a relaţiilor comerciale tensionate între partenerii transatlantici, informează agenţia Dpa.

311 afișări
Imaginea articolului Trump a semnat un acord cu UE privind creşterea exporturilor de carne în spaţiul comunitar

Trump a semnat un acord cu UE privind creşterea exporturilor de carne în spaţiul comunitar

"Uniunea Europeană a acţionat şi apreciem asta", a declarat Trump, cu ocazia unei ceremonii de semnare a acordului, la Casa Albă.

Totuşi, preşedintele a indicat că, din perspectiva sa, acest acord este doar un prim pas în spargerea barierelor care blochează accesul deplin al SUA pe pieţele europene şi a avertizat că ar putea introduce noi taxe vamale suplimentare pentru importurile de vehicule în cazul în care Europa nu face mai multe concesii.

"Taxele vamale pentru vehicule nu sunt niciodată excluse", a declarat liderul american. "Dacă nu obţin ceea ce vreau, nu voi avea de ales, poate voi face asta", a adăugat Trump, afirmând că negocierile cu UE sunt "foarte foarte dificile"

Preşedintele american Donald Trump a anunţat recent că, de la 1 septembrie, va impune noi taxe vamale pentru produsele fabricate în China, de 10%, care se vor aplica pentu bunuri în valoare de 300 de miliarde de dolari. Anunţul a indus o panică generală în pieţele bursiere din întreaga lume.

Taguri:
sua,
ue,
carne

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici