Trump nominalizează doi economişti în boardul Federal Reserve. Unul dintre ei este un critic vehement al instituţiei

Preşedintele american Donald Trump îi va nominaliza pe economiştii Judy Shelton şi Christopher Waller pentru cele două posturi libere în cadrul Consiliului Guvernatorilor de la Federal Reserve (Fed), banca centrală americană, transmite CNBC.

240 afișări
Imaginea articolului Trump nominalizează doi economişti în boardul Federal Reserve. Unul dintre ei este un critic vehement al instituţiei

Trump nominalizează doi economişti în boardul Federal Reserve. Unul dintre ei este un critic vehement al instituţiei

Trump a criticat în repetate rânduri Fed-ul sub actualul guvernator Jerome Powell, pe care preşedintele american l-a numit în funcţie în 2018, iar în timp ce Waller este considerat de economişti un candidat tipic, Shelton este văzută mai mult ca un outsider din cauza criticilor sale repetate asupra activităţii Fed.

"Cum poate o duzină de oameni, mai puţin de atât, să se întâlnească de opt ori pe an şi să stabilească care este costul capitalului versus o formă organică de decizie pusă la dispoziţie de către piaţă. Fed-ul nu poate fi omniscient", a declarat, la finalul anului, Judy Shelton, pentru o revistă financiară din Statele Unite.

Shelton este de asemenea o susţinătoare a unui sistem monetar construit pe baza standardului aur sau măcar a variantei sale mai "relaxate", anume sistemul Bretton Woods.

Shelton este în prezent director executiv din partea SUA în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Ea a mai fost vehiculată în trecut drept un candidat ce urma să fie propus de preşedintele american Trump pentru ocuparea unui loc în cadrul Consiliului Guvernatorilor de la Federal Reserve.

La rândul său, Christopher Waller face analize la filiala din St. Louis a Fed-ului şi provine dintr-un background mainstream de economist. Într-o ultimă analiză, acesta a urmărit să observe cum reacţionează pieţele financiare la diverse discursuri ale oficialilor Fed şi la conferinţe de presă.

Waller este aşteptat să rămână în tendinţă în ceea ce priveşte perspectiva asupra politicii monetare cu şeful său din prezent, preşedintele St. Louis Fed Jim Bullard, care este unul dintre susţinătorii înverşunaţi de la Fed ai dobânzilor reduse.

Foto: 123RF

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici