Tunelul Helinski-Tallinn: La ce sumă se ridică finanţarea

Tunelul de cale ferată care va lega Helinski de Tallin, capitala Estoniei, a primit o finanţare de 15 miliarde de euro de la Touchstone Capital Parteners din China, construcţia fiind cea mai recentă investiţie din planul Beijingului „Belt and Road”, transmite Reuters.

455 afișări
Imaginea articolului Tunelul Helinski-Tallinn: La ce sumă se ridică finanţarea

FinEst Bay Area Development a anunţat vineri că a semnat un memorandum cu grupul chinez pentru o treime din finanţarea necesară, ceea ce asigură o participaţie minoritară pentru Touchstone din tunelul lung de 100 de kilometri.

Iniţiativa Belt and Road doreşte să conecteze China cu sudul şi centrul Asiei, Orientul Mijlociu, Europa şi Africa cu ajutorul unei reţele de drumuri de-a lungul Drumului Mătăsii şi a rutei arctice.

Finlanda şi Estonia intenţionau de ani de zile să îşi conecteze capitalele, care sunt despărţite de Golful Finlandei. Tunelul va reduce drumul de la 2 ore de călătorie cu feribotul la 20 de minute pentru zecile de mii de estonieni care merg la Helinski săptămânal.

FinEst Bay Area a estimat costul total al tunelului la 15-20 miliarde de euro şi a afirmat că detaliile financiare vor fi stabilite în următoarele şase luni.

Proiectul trebuie să mai obţină finanţări din patea celor două guverne şi a Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici