Turismul de pe Valea Oltului, în prag de colaps. „Toate sunt pregătite, dar nu avem voie să funcţionăm”

  • Cele mai multe hoteluri şi pensiuni din staţiunea Călimăneşti-Căciulata sunt închise
  • Complexul balnear, cu o capacitate de cazare de peste 2 mii de locuri, are pierderi lunare de 2 milioane de lei
  • Sub o mie de turişti au venit în staţiune în minivacanţa de Rusalii
  • Capacitatea de cazare în Călimăneşti-Căciulata este de peste 4 000 de locuri
  • Niciunul dintre hotelurile din staţiune nu a avut cazate persoane aflate în carantină
6373 afișări
Imaginea articolului Turismul de pe Valea Oltului, în prag de colaps. „Toate sunt pregătite, dar nu avem voie să funcţionăm”

Turismul de pe Valea Oltului, în prag de colaps

Mai este o săptămână până expiră starea de alertă. Dacă restricţiile vor fi menţinute, proprietarii de hoteluri şi pensiuni din staţiunea Călimăneşti-Căciulata se tem că afacerile lor vor fi puse pe butuci definitiv. Deja au pierderi de milioane de lei, lunar.

Mihai Buganu deţine două restaurante şi un hotel cu piscină şi spa. Anul trecut, în minivacanţa de Rusalii, a avut aproape toate locurile ocupate. Acum, hotelul este închis. Lacătul pe uşă este şi la cea mai mare bază de tratament din zonă, dar şi la piscinele private. În 2019, în Călimăneşti -Căciulata au fost peste 160 000 de turişti.

„S-au făcut rezervări. În momentul când li s-a spus că piscina nu funcţionează şi nici centrul spa, au renunţat marea majoritate”, spune Mihai Buganu, proprietar hotel şi restaurant.

„Puţin peste 5 milioane pierderi în acest moment. (...) Avem puţin peste 2 mii de locuri şi vom deschide în momentul în care vor apărea normele legale să ne spună ce putem deschide şi ce nu. Fără bază de tratament, la noi e foarte greu” explică Daniel Mitroi, director complex balnear Călimăneşti-Căciulata.

„Sunt toate pregătite, toate tratamentele făcute, decât că noi nu avem voie să funcţionăm”, spune şi Viorel Voicilă, administratorul unui complex turistic.

Turiştii se plâng de lipsa opţiunilor: „Te poţi plimba unde doreşti. Altceva...mai nimic, deocamdată.”

„Dacă vrei să stai mai mult nu prea ai ce face.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici