Uber şi Yandex vor fuziona în Rusia şi în alte cinci ţări. "Google al Rusiei" va deţine 60% din compania ce va opera în 127 oraşe

Yandex, cunoscut ca "Google al Rusiei", şi Uber au fost de acord să fuzioneze cele două afaceri de ride-sharing în Rusia şi pe alte cinci pieţe învecinate. Yandex este partenerul principal, cu o participaţie de aproape 60%, au transmis, joi, companiile.

612 afișări
Imaginea articolului Uber şi Yandex vor fuziona în Rusia şi în alte cinci ţări. "Google al Rusiei" va deţine 60% din compania ce va opera în 127 oraşe

Uber şi Yandex, cunoscut ca Google al Rusiei, vor fuziona în Rusia şi în alte cinci ţări

Într-o declaraţie de presă comună, Yandex şi Uber au transmis că vor fuziona în Rusia, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia şi Kazahstan pentru a crea o nouă companie care va opera în 127 de oraşe, acord care se aşteaptă să fie finalizat în al patrulea trimestru.

Ca parte a acordului, Uber va contribui cu serviciul care livrează mâncare, UberEATS, în regiunea celor şase ţări.

Uber va investi 225 de milioane de dolari, iar Yandex va investi 100 de milioane de dolari în noua companie din care Yandex va deţine 59,3%, Uber va deţine 36,6%, iar angajaţii vor avea o participaţie de 4,1%.

Cota de 36,6% valorează 1,4 miliarde de dolari, potrivit evaluării combinate a companiilor, ale căror participaţii totale ajung la 3,725 miliarde de dolari, a spus Pierre-Dimitri Gore-Coty, directorul Uber pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Yandex este o companie de tehnologie din Rusia specializată în produse şi servicii de Internet. Yandex operează cel mai mare motor de căutare din Rusia, care are o cotă de 65% din piaţă în ţară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici