UBS va desfiinţa 8.700 de locuri de muncă

UBS va anunţa o pierdere de aproape două miliarde de franci elveţieni (1,74 miliarde dolari) pentru primul trimestru din 2009 şi va desfiinţa 8.700 de locuri de muncă, a anunţat, miercuri, directorul general al celei mai mari bănci elveţiene, Oswald Gruebel.

25 afișări
Imaginea articolului UBS va desfiinţa 8.700 de locuri de muncă

UBS va desfiinţa 8.700 de locuri de muncă

Conducerea UBS vizează reducerea personalului de la 76.200 de angajaţi, la sfârşitul lunii martie, la 67.500, pentru a economisi până la patru miliarde de franci elveţieni (3,5 miliarde de dolari).

"Din păcate nu pot oferi, încă, veşti bune. În schimb trebuie să anunţ o nouă serie de rezultate nesatisfăcătoare şi alte măsuri drastice", a spus Gruebel.

Criza financiară a forţat banca la reevaluări în scădere ale activelor cu 50 miliarde dolari de la mijlocul anului 2007, respectiv la desfiinţarea a 11.000 de posturi în această perioadă.

Grupul va renunţa la circa 2.600 de slujbe la divizia din Elveţia, care avea la finele lunii trecute 26.000 de angajaţi. Oficialul UBS nu a oferit detalii cu privire la reducerile de personal din alte regiuni în care grupul este prezent.

Anul trecut, UBS a anunţat o pierdere de 20,9 miliarde de franci (18,2 miliarde de dolari), cea mai mare din istoria unei companii elveţiene.

UBS a fost, în ultima periaodă, ţinta unei investigaţii antifraudă în SUA, ca urmare a acuzaţiilor că a ajutat clienţi bogaţi ai băncii să evite plata taxelor către statul american. În februarie instituţia financiară a acceptat să plătească o amendă de 780 milioane dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici