Udrea: E un moment destul de prost pentru privatizări

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, la deschiderea Bursei de Valori Bucureşti, că este un moment destul de prost pentru privatizări, dar s-a arătat bucuroasă să afle că firmele pot obţine fonduri prin listarea la Bursă.

13 afișări
Imaginea articolului Udrea: E un moment destul de prost pentru privatizări

Udrea: E un moment destul de prost pentru privatizări (Imagine: Mediafax Foto)

"Este un moment destul de prost pentru privatizări", a declarat Udrea, întrebată de jurnalişti dacă societăţile la care Ministerul Turismului este acţionar vor fi privatizate prin listarea la Bursă.

Udrea a evitat să dea un răspuns direct.

"Ne-am dori ca la unele dintre ele să rămânem acţionari, iar la altele să gândim privatizarea chiar prin intermediul Bursei. Mă bucur să aflu că poţi obţine fonduri prin listarea la Bursă pentru că avem nevoie de investiţii", a mai spus ministrul Turismului, care a adăugat că instituţia pe care o conduce are în portofoliu 12 societăţi la care deţine participaţii.

Udrea a participat, luni, la deschiderea şedinţei bursiere, în prezenţa preşedintelui Bursei de Valori Bucureşti, Stere Farmache, şi a directorului general, Anca Dumitru, eveniment la care a fost prezent şi Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

"Am câteva emoţii pentru că nu ştiu foarte multe despre Bursă. Nu am un broker şi nu joc la Bursă", a declarat Udrea, la deschiderea şedinţei.

Ea a mai spus că speră ca investitorii din turism să îşi listeze firmele la Bursă, iar cotaţiile lor să crească.

Preşedintele Bursei de Valori, Stere Farmache, i-a explicat ministrului avantajele listării, mai ales în această perioadă, în care accesul la credite a devenit mai dificil, iar Bursa poate fi alternativa companiilor pentru obţinerea de fonduri.

"Sper să nu rămână un eveniment unic şi să o mai avem pe doamna ministru invitată şi cu ocazia listării unor companii din turism", a mai spus Farmache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici