Udrea: Efectele crizei în turism ar putea fi compensate prin dezvoltarea eco şi agroturismului

Efectele crizei în turism ar putea fi compensate printr-o prezenţă mai mare a străinilor pe segmentele ecoturismului şi agroturismului, a declarat, sâmbătă, ministrul de resort, Elena Udrea, la târgul de turism de la Stuttgart, unde România este ţară parteneră.

36 afișări
Imaginea articolului Udrea: Efectele crizei în turism ar putea fi compensate prin dezvoltarea eco şi agroturismului

Udrea: Efectele crizei în turism ar putea fi compensate prin dezvoltarea eco şi agroturismului (Imagine: Bogdan Maran /Mediafax Foto)

"Încercăm să-i convingem pe turiştii germani că nu avem doar Marea Neagră şi Valea Prahovei. O oarecare scădere legată de efectele crizei ar putea fi compensată dacă vom putea să-i convingem să vină şi să facă ecoturism şi agroturism (...) În România poţi să vezi pe stradă cel puţin la fel de multe Mercedes-uri ca în Germania, dar şi căruţe trase de cai. Asta-i încântă pe turiştii germani", a afirmat Udrea.

Târgul de la Stuttgart, organizat în perioada 16-20 ianuarie şi specializat în turismul de caravane, este considerat cea mai mare manifestare europeană de profil pentru public.

Anul trecut, târgul a fost vizitat de 220.000 de persoane.

Udrea a menţionat că o problemă care împiedică dezvoltarea turismului de caravane în România este starea proastă a infrastructurii rutiere.

"Parcările sunt mai uşor de făcut, mai greu este cu drumurile. Să sperăm că şi această problemă se va rezolva", a mai spus Udrea.

Ea s-a întâlnit la târg cu primul ministru al landului Baden-Wurttemberg şi cu primarul oraşului Stuttgart.

Citeşte şi:

Udrea: Să facem turismul un contributor la buget

Udrea: Ministerul Turismului primeşte de la buget cât au alte ministere bani "de buzunar"

Udrea vrea să transforme Bucureştiul într-o destinaţie de turism balnear

Udrea: Prin exemplul cu apa termală din Capitală am vrut să arăt că nu se ştie potenţialul turistic

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici