Udrea: Există fenomenul intenţiei de fraudare a licitaţiilor. Am putea spune că ajunge la peste 50%

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la ProTV, că există un fenomen al încercării de fraudare a licitaţiilor, ea admiţând, în acest context, că "peste 50%" este "un procent la care se poate ajunge".

153 afișări
Imaginea articolului Udrea: Există fenomenul intenţiei de fraudare a licitaţiilor. Am putea spune că ajunge la peste 50%

Udrea: Există fenomenul intenţiei de fraudare a licitaţiilor. Am putea spune că ajunge la peste 50% (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Întrebată dacă există un fenomen legat de fraudarea licitaţiilor în România sau este vorba despre cazuri izolate, Udrea a răspuns: "Eu cred că este un fenomen".

Ea a menţionat că este vorba despre o practică de a încerca direcţionarea unor licitaţii publice spre anumite companii. "Nu înseamnă că mereu reuşeşte această dorinţă", a menţionat Udrea la emisiunea "După 20 de ani".

Liderul PDL s-a ferit să ofere un procent legat de licitaţiile la care se încearcă fraudarea, dar a menţionat că acesta "ar fi destul de mare".

Udrea a mai spus că se pare că mediului privat îi convine acest sistem, pentru că nu s-au înregistrat sesizări la DNA privind fraudarea unor licitaţii.

Întrebată dacă se poate spune că "peste 50%" este o aproximare corectă a procentului în care se încearcă fraudarea licitaţiilor, Udrea a răspuns: "Se încearcă. Am putea spune că este un procent la care se poate ajunge".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici