Video Udrea: Ministerul Dezvoltării trebuie să deţină controlul proiectelor pe care le finanţează

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) trebuie să deţină controlul asupra proiectelor pe care le finanţează, şi nu autorităţile locale, care "îşi urmăresc interesele personale sau de partid", a declarat, joi, ministrul de resort, Elena Udrea.

51 afișări

"De regulă proiectele corespund intereselor personale sau de partid ale autorităţilor locale şi nu cu programul ministerului. Vrem ca ministerul să decidă care sunt proiectele de reabilitare termică a reţelelor de canalizare sau a drumurilor care se finanţează, având în vedere că orice investiţie trebuie să aducă înapoi bani la buget", a spus Udrea, la seminarul Mediafax Talks about Construction.

Udrea a spus că ministerul va implementa o strategie pentru a prioritiza investiţiile în locurile unde posibilităţile de a se întoarce banii în economie sunt mai mari.

De asemenea, ministrul a spus că doreşte ca la licitaţiile instituţiei ofertanţii să se prezinte, alături de o soluţie clasică, şi cu una alternativă "care poate fi mai puţin costisitoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici