Udrea: Vom închide hotelurile care nu respectă standardele

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la Milano, că va începe controalele privind respectarea standardelor de calitate şi serviciile hotelurilor de pe litoral şi, dacă va fi nevoie, vor fi închise unităţile cu probleme majore.

13 afișări
Imaginea articolului Udrea: Vom închide hotelurile care nu respectă standardele

Udrea: Vom închide hotelurile care nu respectă standardele (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu doresc să închid hoteluri, dar, dacă va fi nevoie, vom aplica şi această măsură. În unele cazuri s-au dat clasificări pe ochi frumoşi, ca să nu spun pe altceva", a spus ministrul, la Bursa Internaţională de Turism de la Milano.

Ea a adăugat că acordarea de tichete de vacanţă ar trebui să stimuleze hotelierii să investească în unităţile pe care le deţin. Potrivit oficialului, odată rezolvată problema tichetelor de vacanţă, Ministerul Turismului se aşteaptă ca hotelierii să ridice calitatea serviciilor prestate.

"După ce le-am dat cu o mână, le putem lua cu cealalată, dacă nu cresc calitatea serviciilor. Le-am spus că au preţuri mari şi servicii proaste. Noi îi ajutăm, dar avem pretenţia ca şi ei să îşi ridice calitatea serviciilor", a spus Udrea.

Ministrul a mai spus că, în ceea ce priveşte numărul turiştilor străini care vor veni în România, speră ca în cazul în care numărul acestora nu va creşte pe fondul crizei economice să rămână măcar la nivelul de anul trecut.

"Suntem în criză, iar la lucruri spectaculoase nu ne putem aştepta. Sperăm să reuşim să stagnăm efectele crizei şi să rămânem la acelaşi număr de turişti străini ca anul trecut", a spus Udrea.

Citeşte şi:

Guvernul a aprobat introducerea tichetelor de vacanţă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici