Udrea vrea ca trusturile de presă să promoveze gratuit turismul intern

Ministerul Turismului şi Consiliul Consultativ pentru Turism vor ca trusturile de presă să susţină gratuit campania "Turist în România", a declarat, luni, după o şedinţă a consiliului, ministrul de resort, Elena Udrea.

10 afișări
Imaginea articolului Udrea vrea ca trusturile de presă să promoveze gratuit turismul intern

Udrea vrea ca trusturile de presă să promoveze gratuit turismul intern (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

"În urma acestei şedinţe am decis împreună cu Consiliul Consultativ să formulăm un apel pentru toate trusturile de presă să susţină gratuit campania «Turist în România», iar banii economisiţi să fie investiţi în infrastructura turistică", a afirmat Udrea.

Ea a adăugat că televiziunile ar urma să sprijine campania, gratuit, cu clipuri video, radiourile cu clipuri audio, iar presa scrisă cu publicarea unor machete.

"Vor fi promovate litoralul, delta, muntele, turismul cultural şi religios, agroturismul şi ecoturismul. Acum am făcut apelul şi în scurt timp o să-l formulăm şi în scris. Aşteptăm un răspuns în această săptămână", a spus Udrea.

Ea a adăugat că dacă instituţiile de presă vor refuza propunerea, Ministerul Turismului va continua procedurile de achiziţe publică pentru promovare, urmând "să cheltuie banii" pentru campanie.

Consiliul Consultativ al Turismului reuneşte reprezentanţi ai Ministerului Turismului, ai organizaţiilor patronale şi sindicale şi ai asociatiilor naţionale profesionale care activează în industria turismului.

Săptămâna trecută, Ministerul Turismului a rugat companiile de publicitate să pună la dispoziţia instituţiei, gratuit, panourile de tip outdoor pe care le au disponibile în perioada 10 iulie - 31 august, pentru promovarea turismului intern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici