Udrea vrea ca zona de sud a litoralului să fie declarată zonă turistică de interes naţional

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la Neptun, că doreşte ca zona de sud a litoralului să fie declarată zonă turistică de interes naţional, pentru a putea fi concentrate acolo resursele financiare.

40 afișări
Imaginea articolului Udrea vrea ca zona de sud a litoralului să fie declarată zonă turistică de interes naţional

Udrea vrea ca zona de sud a litoralului să fie declarată zonă turistică de interes naţional (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Avem gata strategia pentru dezvoltarea sudului litoralului. Urmează că discuţiile pentru închiderea acestei strategii să le avem cu autorităţile publice locale din Constanţa şi din sudul litoralului şi după aceea să punem această strategie în dezbaterea publică pentru că ea va fi parte integrantă a Legii turismului", a declarat Elena Udrea, în deschiderea seminarului legat de dezvoltarea turistică a sudului litoralului.

Udrea a susţinut că are în vedere mai multe proiecte de dezvoltare a sudului litoralului şi de reorganizare a staţiunilor turistice, care vizează activităţi de agrement, ce vor fi în completarea activităţilor turistice, reabilitarea bazei materiale şi crearea de oportunităţi pentru turişti. Printre proiectele menţionate de Elena Udrea se află aqua-parcuri, centre de agrement sportiv, parcuri şi centre balneare.

"Vom folosi resursele balneare care sunt în sudul litoralului, în Techirghiol, în Costineşti. Avem în vedere şi un proiect în Mangalia, în care să antrenăm herghelia din localitate. Încercăm să aducem infrastructura de utilităţi în toate staţiunile. Încercăm să exploatăm turismul speologic în zona Limanu şi zona din sudul extrem al judeţului Constanţa", a mai spus Elena Udrea.

Ea speră ca staţiunile din sudul litoralului să fie mai atractive chiar de anul viitor, cu toate că aceste proiecte au nevoie de o perioadă de timp mai mare pentru implementare.

"Important este cum prioritizăm investiţiile, pentru ca din 2010 sudul litoralului să se prezinte altfel turiştilor. Sigur, este un proiect care va dura mai mult de cinci-şapte luni, cât mai avem până în mai, dar sperăm ca începând din 2010 să arate altfel sudul litoralului", a afirmat ministrul Turismului.

Udrea a mai spus că doreşte ca zona de sud a litoralului să fie declarată zonă turistică de interes naţional, pentru a atrage cât mai multe resurse financiare importante.

"Dorinţa noastră este ca toată această zonă, litoralul de sud, să fie declarată zonă turistică de interes naţional, să putem concentra aici resurse financiare şi să putem concentra eforturile Ministerului şi autorităţilor publice locale pentru a putea implementa acest proiect", a explicat Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici