UE aplaudă austeritatea, dar cere ca anumite salarii să rămână intangibile

Două scrisori primite în doar câteva zile din partea reprezentanţilor Comisiei Europene au pus Guvernul de la Bucureşti în încurcătură. În vreme ce se pregăteşte să treacă prin Parlament prin angajarea răspunderii legea salarizării unitare, Guvernul este somat de Comisia Europeană să nu se atingă de salariile unor instituţii din subordinea sa şi să le scoată din grila salarizării unitare, informează Ziarul Financiar.

15 afișări
Imaginea articolului UE aplaudă austeritatea, dar cere ca anumite salarii să rămână intangibile

UE aplaudă austeritatea, dar cere ca anumite salarii să rămână intangibile (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Episodul aminteşte de o presiune similară venită, în vară, din partea Băncii Central Europene care amenda reducerea cu 25% a salariilor din BNR pe motiv că economia, astfel realizată, ar intra în bugetul statului încălcând interdicţia comunitară potrivit căreia o bancă centrală nu poate finanţa deficitul fiscal al statului, iar reducerile salariale ar putea pune sub semnul întrebării independenţa băncii centrale.

Citeşte mai multe despre cerinţele UE cu privire la reducerile de salarii pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici