UE încurajează IMM-urile să eficientizeze consumul de energie şi resurse

Uniunea Europeană (UE) a pregătit un plan nou de măsuri prin care încurajează întreprinderile mici şi mijlocii (IMM), reprezentând 99% din numărul total de companii europene, să eficientizeze consumul de energie şi resurse, relatează Budapest Business Journal.

1 afișare
Imaginea articolului UE încurajează IMM-urile să eficientizeze consumul de energie şi resurse

UE încurajează IMM-urile să eficientizeze consumul de energie şi resurse

IMM-urile, cu mai puţin de 250 de angajaţi, în număr de 23 de milioane în Uniunea Europeană, generează 57% din valoarea adăugată la nivelul întregului bloc comunitar.

Având o pondere atât de ridicată în afacerile europene, impactul IMM-urilor asupra mediului este semnificativ. Majoritatea acestor firme nu sunt conştiente însă de efectele negative ale activităţii lor asupra mediului, iar multe dintre ele apreciază chiar că acest impact este limitat sau lipseşte. În plus, în cazul în care nu sunt atenţionate, IMM-urile operează sub convingerea că îndeplinesc standardele legale privind protecţia mediului.

În aceste condiţii, activităţile derulate de IMM-uri atrag riscuri severe de sănătate şi siguranţă atât pentru angajaţi, cât şi pentru mediu.

Pe de altă parte, dacă firmele nu adoptă standardele de mediu în activităţile economice pe care le desfăşoară, ele riscă să piardă beneficiile economice obţinute prin implementarea unui sistem de management mai eficient în acest sens şi prin exploatarea capacităţilor de inovare în domeniu.

Astfel, Comisia Europeană a publicat un document nou, care propune măsuri pentru susţinerea firmelor europene la utilizarea mai eficientă a energiei şi a resurselor. Mai precis, acest document propune înfiinţarea unui program care să canalizeze resursele financiare către reţele suport, să simplifice accesul la sistemele de management al mediului şi să promoveze o mai bună conştientizare a problemelor de mediu la nivelul IMM-urilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici