UE va reintroduce subvenţiile la unt, brânză şi lapte praf degresat

Uniunea Europeană (UE) va reintroduce subvenţiile pentru exportul unor produse lactate, respectiv unt, brânză şi lapte praf degresat, pentru a sprijini producătorii în contextul problemelor economiei mondiale, a declarat comisarul pentru Agricultură, Mariann Fischer Boel.

453 afișări
Imaginea articolului UE va reintroduce subvenţiile la unt, brânză şi lapte praf degresat

UE va reintroduce subvenţiile la unt, brânză şi lapte praf degresat

În iunie 2007, ca urmare a unei perioade prelungite în care pe piaţa comunitară au fost înregistrate preţuri ridicate la produsele lactate, executivul european a renunţat la toate subvenţiile pentru acest sector industrial.

Între timp, creşterea producţiei la nivel mondial şi cererea scăzută pe piaţa UE au determinat preţurile să scadă la nivel comunitar, iar criza financiară a contribuit la agravarea situaţiei exportatorilor.

Anul trecut, în timpul negocierilor de la Doha, pentru reglementarea comerţului internaţional, oficialii Uniunii Europene, zonă care oferă cele mai mari subvenţii şi ajutoare pentru export în sectorul agricol, şi-au asumat obligaţia de a reduce subsidiile odată cu celelalte state participante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici