UE vor dubla ajutorul de urgenţă pentru estul Europei

Liderii Uniunii Europene (UE) au aprobat, vineri, dublarea fondului de urgenţă destinat statelor membre din afara zonei euro, la 50 miliarde euro, a declarat un oficial european pentru Reuters.

27 afișări
Imaginea articolului UE vor dubla ajutorul de urgenţă pentru estul Europei

Preşedintele Comsiei Europene, Jose Manuel Barroso

"Există aprobare pentru dublarea plafonului fondului pentru echilibrarea balanţei de plăţi la 50 miliarde euro", a afirmat sursa citată, sub protecţia anonimatului.

Fondul are rolul de a susţine statele membre UE din afara zonei euro care se confruntă cu dezechilibre ale balanţei de plăţi.

Împrumuturile acordate prin intermediul acestui instrument au făcut parte, până în prezent, din programe multilaterale de ajutor extern, coordonate de Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Statele membre care au accesat, până în prezent, resursele fondului de urgenţă sunt Ungaria (6,5 miliarde euro) şi Letonia (3,1 miliarde euro).

România discută, în aceste zile, accesarea unui pachet de sprijin extern sub cupola FMI, la care va contribui şi UE, prin acest fond.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici