Ultima zi de plată la ANAF. Ce trebuie să ştie peste 660.000 de români, înainte de termenul limită

  • 25 mai este termenul-limită pentru depunerea declaraţiei unice
  • Pe lângă definitivarea situaţiei din 2020, 25 mai e termenul şi pentru estimarea veniturilor din acest an
  • Cei ce au obţinut venituri din surse extrasalariale în 2020 trebuie să declare veniturile la Fisc
  • Tot mâine este data scadentă pentru plata taxelor aferente câştigurilor de anul trecut
  • Nerespectarea termenului de 25 mai atrage dobânzi şi penalităţi de întârziere
  • Peste 660.000 de români obţin venituri din alte surse decât salariul
12135 afișări
Imaginea articolului Ultima zi de plată la ANAF. Ce trebuie să ştie peste 660.000 de români, înainte de termenul limită

Ultima zi de plată la ANAF

Veşti pentru cei peste 660.000 de români care obţin venituri din alte surse decât salariul: 25 mai e ultima zi în care pot fi declarate la ANAF veniturile obţinute anul trecut şi în care pot fi plătite taxele aferente pentru acestea.

Câştigurile se declară prin intermediul declaraţiei unice.

Plata taxelor la ANAF. Ce trebuie să faci?

Descarci formularul pdf de pe site-ul ANAF, îl completezi şi apoi îl transmiţi Fiscului. De preferat online, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual.

Consultantul fiscal Luiza Daneliuc explică procesul, pas cu pas: Activităţi independente, sistem real, individual, pun codul meu CAEN, adresa sediului, numărul din rezoluţie.Validaţi declaraţia, o încărcaţi pe site-ul ANAF, aşteptaţi şi verificaţi recipisa ca să vedeţi dacă apar erori, şi doar când aveţi o recipisă validă puteţi considera că declaraţia a fost depusă.

După ce ai transmis declaraţia unică, treci la plata taxelor.

Trebuie să achiţi impozitul pe venit, în cotă de 10%, iar dacă veniturile tale din 2020 au fost mai mari de 27.760 lei, echivalentul a 12 salarii minime, datorezi şi contribuţiile la sănătate, respectiv pensii.

Ştefania este jurist de profesie, dar obţine venituri şi ca arbitru de volei. Pe ultima sută de metri, a reuşit să transmită declaraţia şi să achite taxele. 

„Zilele trecute am completat declaraţia unică, sunt angajata unei companii, dar obţin şi venituri suplimentare. Declaraţia unică am descărcat-o de pe site-ul ANAF. Nu este nimic complicat, am evitat drumul la Fisc, deoarece sunt în concediu de creştere copil. Plata de asemenea am făcut-o online, m-a ajutat ghiseul.ro”, povesteşte ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici