Un acţionar Yahoo a propus preluarea companiei de către Microsoft pentru 10 mld. dolari

Un acţionar minoritar al Yahoo! a propus încheierea unei înţelegeri prin care Microsoft să preia compania de servicii online pentru 10,3 miliarde de dolari, respectiv 22 de dolari pe acţiune, cu 74% peste cotaţia bursieră actuală.

46 afișări
Imaginea articolului Un acţionar Yahoo a propus preluarea companiei de către Microsoft pentru 10 mld. dolari

Un acţionar Yahoo a propus preluarea companiei de către Microsoft pentru 10 mld. dolari

Potrivit propunerii fondului de investiţii Mithras Capital, care deţine 1,9 milioane acţiuni, respectiv 0,14% din capitalul Yahoo!, Microsoft ar putea renunţa apoi la activele companiei din Asia şi cele care nu au legătură cu segmentul căutărilor, obţinând astfel 3 miliarde de dolari sub formă de reduceri de cheltuieli şi 2,8 miliarde de dolari ca beneficii din taxe, reducând astfel suma totală plătită de gigantul software pentru divizia de căutări a Yahoo! la 10,3 miliarde de dolari.

Totodată, înţelegerea propusă de Mithras Capital reprezintă o reducere de două miliarde de dolari a preţului oferit de Microsoft în iulie pentru divizia de căutări a Yahoo!.

Microsoft şi Yahoo! au refuzat să comenteze propunerea acţionarului.

Negocierile dintre cele două companii au fost întrerupte în iulie, după ce Yahoo! a respins propunerea Microsoft de a prelua divizia de căutări online şi de a înfiinţa un parteneriat pe segmentul serviciilor online. În luna mai, Yahoo! a refuzat o ofertă de preluare integrală din partea Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici