Un consilier al lui Videanu are venituri suplimentare triple faţă de salariul ministrului

Aproape toţi consilierii personali ai ministrului Economiei şi-au suplimentat în aprilie veniturile din calitatea de reprezentanţi ai altor structuri ale insituţiei, unul dintre aceştia încasând un venit net suplimentar de 22.083 lei, de trei ori ori mai mare decât salariul brut al ministrului.

72 afișări
Imaginea articolului Un consilier al lui Videanu are venituri suplimentare triple faţă de salariul ministrului

Un consilier al lui Videanu are venituri suplimentare triple faţă de salariul ministrului (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Consilierul ministrului Economiei, Monica Maurer, a încasat în aprilie suma de 22.083 lei, din calitatea de membru al Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări de la Eximbank.

Din acest comitet fac parte şi doi secretari de stat în Ministerul Economiei, respectiv Claudiu Constantin Stafie şi Maria Pârcălăbescu.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, are un salariu brut de 7.643 lei.

Secretarul de stat Irinel Cristu a încasat suplimentar în aprilie, din calitatea de membru al Consiliului Economic Social, suma de 840 lei.

Ceilalţi secretari de stat din instituţie sunt Tudor Şerban şi Borbely Karoly.

Cei nouă consilieri personali ai ministrului Economiei au avut în aprilie salarii brute cuprinse între 1.385 lei şi 3.876 lei, însă opt dintre ei au încasat suplimentar sume cuprinse între 47 lei şi 22.083 lei, potrivit datelor publicate vineri de instituţie.

De asemenea, cei cinci secretari de stat ai instituţiei au salarii brute de 6.691 lei, însă patru dintre aceştia au obţinut venituri suplimentare din reprezentarea ministerului în "structuri constituite la nivelul altor unităţi" în valoare de 22.092 lei, 18.500 lei, 10.296 lei, respectiv, 840 lei.

Directorul de Cabinet al lui Videanu, care are un salariu brut de 3.461 lei, a avut un venit suplimentar în aprilie de 19.750 lei. Directorul de Cabinet al ministrului este Marian Ţurlea.

Şeful Direcţiei generale de energie, petrol şi gaze din minister a avut în aprilie un salariu brut de 6.954 lei, la care s-au adăugat 4.200 lei. Totodată, un director din cadrul Direcţiei de energie, al cărui salariu brut a fost de 3.846 lei, a primit pe lângă salariu, suma de 8.534 lei.

Directorii adjuncţi ai Autorităţii de management pentru programul operaţional "Creşterea competitivităţii economice", prin care sunt gestionate fonduri europene, au avut în aprilie salarii brute cuprinse 5.922 lei şi 6.192 lei, în timp ce directorul general al acestui organism a avut un salariu brut de 6.954 lei.

"În conformitate cu deciziile referitoare la diminuarea efectelor crizei economice, adoptate de Guvern, veniturile suplimentare încasate până la sfârşitul anului 2010, din indemnizaţiile reprezentanţilor ministerului în societăţile din domeniul energetic, la care statul deţine, în urma procesului de privatizare, un pachet minoritar de acţiuni, vor fi donate la Fondul de solidaritate", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici