Un economist de top avertizează: oamenii trebuie să accepte că sunt mai săraci, altfel preţurile vor continua să crească

Un economist de top al Băncii Angliei a declarat că oamenii din Marea Britanie trebuie să accepte faptul că sunt mai săraci, altfel preţurile vor continua să crească.

643 afișări
Imaginea articolului Un economist de top avertizează: oamenii trebuie să accepte că sunt mai săraci, altfel preţurile vor continua să crească

Huw Pill a declarat la un podcast din Statele Unite că există o "reticenţă în a accepta faptul că, da, cu toţii stăm mai rău".

El a spus că, drept răspuns la facturile mai mari şi la alte costuri în creştere, angajaţii au cerut creşteri salariale, iar întreprinderile au perceput tarife mai mari, relatează BBC.

Inflaţia din Marea Britanie a fost de 10,1% în luna martie. Inflaţia este mult mai mare decât ţinta de 2% stabilită de Banca Angliei. Ca răspuns la creşterea preţurilor, Banca Centrală a majorat ratele dobânzilor, ceea ce face ca împrumuturile să fie mai scumpe.

Teoretic, această măsură ar trebui să determine oamenii să reducă cheltuielile, astfel încât cererea de bunuri să scadă şi creşterea preţurilor să încetinească. Cu toate că salariile au crescut, ele nu au fost egale cu inflaţia, ceea ce înseamnă că oamenii o duc mai rău.

Oamenii trebuie să accepte că sunt mai săraci

Pill a declarat că persoanele care cer creşteri salariale şi întreprinderile care cresc preţurile au contribuit la inflaţie şi au făcut ca preţurile să crească şi mai mult în întreaga economie.

"Cumva, în Marea Britanie, cineva trebuie să accepte că stă mai prost şi să înceteze să mai încerce să îşi menţină puterea reală de cumpărare prin creşterea preţurilor, fie prin creşterea salariilor, fie prin trecerea costurilor energiei în sarcina clienţilor", a declarat el la podcastul Beyond Unprecedented de la Columbia Law School.

"Ne confruntăn această reticenţă de a accepta că, da, cu toţii stăm mai prost şi trebuie să ne asumăm".

"Încercăm să transferăm acest cost asupra unuia dintre compatrioţii noştri şi de a spune: <Noi vom fi bine, dar ei vor trebui să îşi asume şi partea noastră>".

"Acest joc de pasare a pachetului care se întâmplă aici, acest joc este unul care generează inflaţie, iar această parte a inflaţiei poate persista".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici